Spieniacz Professional fine foam frother JURA

69771
Producent: JURA
Kod producenta: 7610917697717
Waga: 0.31 kg
Dostępność:
Jest
Czas realizacji: 24 h
szt.
Cena netto: 218,70 zł 269,00 zł

Przystawka Professional fine foam frother

Wielofunkcyjny spieniacz jest specjalnie zaprojektowany do przygotowania kaw z podgrzanym i spienionym mlekiem. Można go używać do przygotowania pysznego latte macchiato, cappuccino, gorącego mleka, oraz spienionego mleka do gorącej czekolady - z doskonałym rezultatem za każdym razem.

Pierwszy etap w systemie spieniania mleka w standardzie profesjonalnego baristy. Rewolucyjna technologia spieniania, tworzy pianę mleczną o wspaniałej teksturze i długotrwałej konsystencji, dzięki czemu każdy łyk będzie przyjemnością dla podniebienia. W drugim etapie mleko jest zasysane, a następnie podgrzewane.

W połączeniu z najwyższej jakości kawą, technologia ta całkowicie zmienia doświadczenia z napojami kawowymi. Jest różnica, można zarówno zobaczyć i posmakować.
 
Przystawka Professional fine foam frother zaprojektowana jest w czystym, eleganckim stylu JURA i może być używany ze wszystkimi ekspresami do kawy wyposażonymi w system Connector

Przystawka posiada 2 funkcje : 

- górne położenie pokrętła - spienianie mleka 
- dolne położenie pokrętła - dozowanie gorącego, niespienionego mleka
 
Jak przygotować wyśmienite cappuccino za pomocą Professional Cappuccino Frother? 

1. Podstaw filiżankę pod wylewką na mleko.
2. Ustaw pokrętło w górnej pozycji na spienianie mleka.
3. Zacznij pobierać mleko spienione prawie po sam brzeg filiżanki.
4. Zatrzymaj proces pobierania mleka.
5. Przestaw filiżankę pod główną wylewkę i dorób kawy espresso.
6. Twoje cappuccino już jest gotowe. 

Jak przygotować wyśmienitą kawę latte za pomocą Professional Cappuccino Frother? 

1. Podstaw szklankę pod wylewką na mleko.
2. Ustaw pokrętło w dolnej pozycji na pobór mleka nie spienionego, podgrzanego.
3. Zacznij pobierać mleko na wysokość 1/3 szklanki.
4. Następnie nie przerywając poboru mleka przestaw zdecydowanym ruchem pokrętło na górną pozycję na pobieranie mleka spienionego na wysokość 2/3 szklanki.
5. Zatrzymaj proces pobierania mleka.
6. Przestaw szklankę pod główną wylewkę i dorób kawy espresso.
7. Twoja kawa latte już jest gotowa.